The officially official Devuan Forum!

You are not logged in.

#1 2018-06-13 10:09:47

joril
Member
From: Italy
Registered: 2017-04-15
Posts: 18  

Wrong /etc/locale.gen after Ascii net-install with additional locale

Hi everyone,

I've just installed a new Ascii server using the net-install ISO. During installation I selected an additional locale (it_IT.utf8) and even though locale used it correctly, /etc/locale.gen had it STILL commented out, so locale-gen wouldn't generate it and locale -a wouldn't list it.
Fixing this is easy once you know how, but what's the recommended way to report this problem?

Offline

#2 2018-06-13 15:20:03

golinux
Administrator
Registered: 2016-11-25
Posts: 1,260  

Re: Wrong /etc/locale.gen after Ascii net-install with additional locale

Please report bugs to http://bugs.devuan.org  It's easy to do by email following the instructions.

Online

#3 2018-06-14 06:48:34

joril
Member
From: Italy
Registered: 2017-04-15
Posts: 18  

Re: Wrong /etc/locale.gen after Ascii net-install with additional locale

Thanks! I've used reportbug in the past, but I'm not sure which package I should file a bug against, this time...?

Last edited by joril (2018-06-14 06:48:53)

Offline

#4 2018-06-14 07:04:01

ralph.ronnquist
Administrator
From: Clifton Hill, Victoria, AUS
Registered: 2016-11-30
Posts: 260  

Re: Wrong /etc/locale.gen after Ascii net-install with additional locale

Package locales seems to be the owner of /etc/locale.gen (or at least the man page).

Online

#5 2018-06-14 07:06:26

joril
Member
From: Italy
Registered: 2017-04-15
Posts: 18  

Re: Wrong /etc/locale.gen after Ascii net-install with additional locale

ralph.ronnquist wrote:

Package locales seems to be the owner of /etc/locale.gen (or at least the man page).

Indeed, but it looks like this is an installation issue, not a problem with locales per se... Well I'll file the bug against locales anyway, thanks smile

Offline

#6 2018-06-14 07:25:00

joril
Member
From: Italy
Registered: 2017-04-15
Posts: 18  

Re: Wrong /etc/locale.gen after Ascii net-install with additional locale

It seems like there's an issue with reportbug at the moment https://bugs.devuan.org/db/21/217.html
I'll send a mail manually smile

Offline

Board footer