The officially official Devuan Forum!

You are not logged in.

#1 2022-11-06 22:56:21

Mike-thinky
Member
Registered: 2021-10-28
Posts: 37  

Daedalus install into Virtualbox Q

I am trying a dry run of the install by trying to install the Deadalus ISO into virtualbox to see if it is stable enough with my usecases.
Anyway I kept ending up in the UEFI shell, so gave up on the realistic install and tried a fresh VM using legacy, that kept coming up as not bootable.
The ISO was:
devuan_daedalus_5.0.preview-20221031_amd64_pool1.iso

Any easy tips?
The current computer is Linux mint 20.04,and achive manager is too dumbed down to let you see hidden files, and compress does not allow iso's either.
I copied in the uefi and other folders from a debiam iso and used mkisofs, but that did notwork.

Is there a simple way to make sure I copy a suitable ISO from the mirrors, or some straightforward instructions to convert?

Offline

#2 2022-11-06 23:32:05

ralph.ronnquist
Administrator
From: Clifton Hill, Victoria, AUS
Registered: 2016-11-30
Posts: 779  

Re: Daedalus install into Virtualbox Q

Why not pick one of the installer ISOs instead?
They have desktop, server or netinstall in their names.
https://www.devuan.org/get-devuan

Online

#3 2022-11-07 01:55:47

GlennW
Member
Registered: 2019-07-18
Posts: 300  

Re: Daedalus install into Virtualbox Q

I have a feeling the preview is a non-boot image. Or at least with ver 4 it may have been.

you may search these pages.

but here it is. all the best.

https://dev1galaxy.org/viewtopic.php?id=5114

(edit) After re-reading that post, I think the booting problem was solved.

Last edited by GlennW (2022-11-07 02:05:20)

Offline

#4 2022-11-07 07:01:54

Mike-thinky
Member
Registered: 2021-10-28
Posts: 37  

Re: Daedalus install into Virtualbox Q

ralph.ronnquist wrote:

Why not pick one of the installer ISOs instead?
They have desktop, server or netinstall in their names.
https://www.devuan.org/get-devuan

I did use that link and went to one of the mirrors, but did not see a desktop option at the time I went.
I am now downloading a desktop version and will try that

Offline

#5 2022-11-07 18:57:43

Mike-thinky
Member
Registered: 2021-10-28
Posts: 37  

Re: Daedalus install into Virtualbox Q

Well that seems to be working, a suggestion on the password pages, change the "Show password" tick box to be before the password entry, and change the message to let anyone not using a US keyboard  that they should try and use this option! It caught me out first time though.
Thanks for the help.

Offline

Board footer