The officially official Devuan Forum!

You are not logged in.

#1 2021-03-13 20:40:57

swarfendor437
Member
From: Somewhere off Atlantis
Registered: 2020-10-28
Posts: 59  

How to get second nVidia 1030 card to be recognised.

Been searching and could only find this article (based on Ubuntu - yes I know!):

https://www.instructables.com/How-to-se … -in-linux/

When I do a 'nano' of X11.conf it states I am creating a new file. Having looked in /etc I can see quite a lot of different things so not sure where to go from here.
The reason behind installing a second 1030 graphics card was to dedicate one to Virtual Machine Manager for improved Graphics, but when not being used would like to use it for second monitor. Prior to second graphics had the one 1030 with VGA to primary and HDMI to secondary (right screen).

Thanks.

Last edited by swarfendor437 (2021-03-13 20:42:10)

Offline

#2 2021-03-13 21:19:12

Head_on_a_Stick
Member
From: London
Registered: 2019-03-24
Posts: 1,597  
Website

Re: How to get second nVidia 1030 card to be recognised.

swarfendor437 wrote:

When I do a 'nano' of X11.conf it states I am creating a new file. Having looked in /etc I can see quite a lot of different things so not sure where to go from here.

See man xorg.conf for a list of the files that can be used to configure X. The modern way of doing it is to add snippets in individual files under /etc/X11/xorg.conf.d/ (the files can be called whatever you want as long as they end in .conf).

I don't know much about multi-monitor setups or VGA passthrough but see https://wiki.archlinux.org/index.php/Multihead & https://wiki.archlinux.org/index.php/PC … h_via_OVMF ← that's what I would follow.


Black Lives Matter

Offline

#3 2021-03-15 20:42:08

swarfendor437
Member
From: Somewhere off Atlantis
Registered: 2020-10-28
Posts: 59  

Re: How to get second nVidia 1030 card to be recognised.

Hi Head_on_a_Stick,

Thanks for the quick response. I booted into the predecessor to Devuan which I have as a spare goto for Work, FerenOS - ironically that picked up the second graphics without any issues. Then I thought, oh, if I install Arandr (Gtk front end to xrandr) I could save the script from FerenOS and use that. I think I need to be doing somethings in root. Anyway no rush, there's an online LUG meeting coming up in my region so will ask for some steps there what to do on the command line - most guides quote HDMI but i want both on VGA. Just using the original card for dual monitor setup at present - one monitor connected with HDMI, the other VGA (Primary).
Thanks again for your response. Much appreciated.

Offline

Board footer