The officially official Devuan Forum!

You are not logged in.

#1 2018-03-11 15:21:52

devuan_dk_fan
Member
Registered: 2018-01-10
Posts: 75

Multiboot boot loading UEFI - no tty.

I am forking my thread about Grub2 and Lilo, KISS multibooting to here. I have had a lot of problems both with Grub 2 and Lilo trying to multiboot with my relatively new motherboard, a six month old (ASRock 970 Pro3 revision 2.0), so I have set the UEFI defaults, rather than legacy mode and reinstalled a vanilla Devuan XFCE Jessie system with a partially guided partition setup. I used a guided partitioning, but modified it so that the /root partition is set up to 17GB and my swap is set down to about the same. My current problem is that I need to get into a tty console CTRL - ALT F2 - F6 (I believe it is) to run the Nvidia driver/blob installer script for my GeForce GT1030 graphics card, but to my surprise, I don't get any console - just a black screen. Fortunately I can get back to the GUI with CTRL - ALT F7. This never happened with Devuan in Legacy mode. Can anyone help?

Last edited by devuan_dk_fan (2018-03-11 16:51:39)


Military justice is to justice what military music is to music. - Groucho Marx

Offline

#2 2018-03-11 19:52:56

fsmithred
Administrator
Registered: 2016-11-25
Posts: 689

Re: Multiboot boot loading UEFI - no tty.

First thing to try is adding 'nomodeset' to the linux line of the boot command. Press 'e' at the boot menu to edit the selected item. Don't make it a permanent change, because once you install the nvidia driver, you may need to boot without 'nomodset' to prevent the same problem you're having.

Also, if you changed the resolution in /etc/default/grub, you may need to put it back to 640x480. I think I had to do that on one box with asrock motherboard.

Offline

#3 2018-03-11 21:29:04

devuan_dk_fan
Member
Registered: 2018-01-10
Posts: 75

Re: Multiboot boot loading UEFI - no tty.

Thanks. "nomodeset" worked. Unfortunately, the Nvidia installer wants a libc development package that I can't find. I tried libc6-dev, but Synaptic reports that it is a broken package for some reason. Any ideas?
----
Found it, I was missing libc6-dev. Thanks again.

Last edited by devuan_dk_fan (2018-03-11 22:31:29)


Military justice is to justice what military music is to music. - Groucho Marx

Offline

#4 2018-03-11 22:35:42

fsmithred
Administrator
Registered: 2016-11-25
Posts: 689

Re: Multiboot boot loading UEFI - no tty.

It's probably been close to a year since I've tried the nvidia driver on this rig (GeForce 210). I didn't have any trouble installing it. I did have to specify using an older version of gcc to match the one used to compile the kernel, but that's normal, and the installer will tell you if you have a mis-matched gcc.

I see same version of libc6-dev in devuan and debian jessie.

 *** 2.19-18+deb8u10 0
        500 http://pkgmaster.devuan.org/merged/ jessie/main amd64 Packages
        500 http://pkgmaster.devuan.org/merged/ jessie-security/main amd64 Packages
        500 http://auto.mirror.devuan.org/merged/ jessie/main amd64 Packages
        500 http://auto.mirror.devuan.org/merged/ jessie-security/main amd64 Packages

Offline

Board footer