The officially official Devuan Forum!

You are not logged in.

#1 2017-10-14 13:46:30

brday
Member
Registered: 2017-07-30
Posts: 17

Huawei smartphone are not being detect by Thunar xfce, help!

Hello community!


Huawei Smartphone  are not being mounted by Thunar but as you can see below, via the lsusb command, the system is seeing them. The system only detects in the screen the CDROM of Huawei  and detects nothing else, nothing else can be done, help?


$ lsusb

Bus 002 Device 030: ID 12d1:1052 Huawei Technologies Co., Ltd. 

$ 

Last edited by brday (2017-10-23 08:14:12)

Offline

#2 2017-10-15 09:49:56

FOSSuser
Member
From: Surrey/Hants border UK
Registered: 2016-12-11
Posts: 167

Re: Huawei smartphone are not being detect by Thunar xfce, help!

Offline

#3 2017-10-15 18:06:56

fungus
Member
From: Any witch way
Registered: 2017-07-12
Posts: 364
Website

Re: Huawei smartphone are not being detect by Thunar xfce, help!

I think you need mtp-tools and mtpfs

Online

#4 2017-10-16 22:58:03

brday
Member
Registered: 2017-07-30
Posts: 17

Re: Huawei smartphone are not being detect by Thunar xfce, help!

fungus wrote:

I think you need mtp-tools and mtpfs

Hello  fungus!


Corrected the topic, and  the  detection  the  terminal result. Can you explain how I proceed to upload the image here? Thank.

Last edited by brday (2017-10-16 23:01:37)

Offline

#5 2017-10-16 23:16:57

greenjeans
Member
Registered: 2017-04-07
Posts: 355
Website

Re: Huawei smartphone are not being detect by Thunar xfce, help!

fungus wrote:

I think you need mtp-tools and mtpfs

So far I haven't had to have those to connect Android phones to Devuan, it already has libmtp onboard and that's been working so far.

OP this may sound silly, but make sure the cable you're using to connect phone is charge-AND-data, not just a charging cable. This happened to me is why I mention it, it's always the little things in linux.....


https://sourceforge.net/projects/vuu-do/
Vuu-do GNU/Linux, minimal 64 and 32 bit Devuan-based openbox and mate systems to build on, maximal versions if you prefer your linux fully-loaded.

Please donate to support Devuan and init freedom! https://devuan.org/os/donate

Offline

#6 2017-10-17 01:17:49

brday
Member
Registered: 2017-07-30
Posts: 17

Re: Huawei smartphone are not being detect by Thunar xfce, help!

greenjeans wrote:

.........it already has libmtp onboard and that's been working so far.

............ but make sure the cable you're using to connect phone is charge-AND-data, not just a charging cable. This happened to me is why I mention it, it's always the little things in linux.....

Hello greenjeans!

Installed the  libmtp-common, libmtp-runtime, libmtp9, and there is nothing else with respect to libmtp, of the libmtp package those are all the first mentioned? The   package  mtp-tools and mtpfs are installed already,  and does not detect the device on the screen.

I don't know what happens with the systems of XFCE desktop , the devices are not automatically mounted on THUNAR, in this case Huawei is not displayed on the screen, in the terminal if it detects Huawei. 

With respect to the cable, this only happens on XFCE and thunar, other  desktops of Linux and Windows , if you mount it automatically and open the Huawei folder automatically.

Last edited by brday (2017-10-17 09:45:24)

Offline

#7 2017-10-17 08:57:20

FOSSuser
Member
From: Surrey/Hants border UK
Registered: 2016-12-11
Posts: 167

Re: Huawei smartphone are not being detect by Thunar xfce, help!

Is the system seeing it, can you mount it manually?

Offline

#8 2017-10-17 09:43:22

brday
Member
Registered: 2017-07-30
Posts: 17

Re: Huawei smartphone are not being detect by Thunar xfce, help!

FOSSuser wrote:

Is the system seeing it, can you mount it manually?

The system detect  on the terminal to Huawei,  but it does not display on the XFCE desktop, only the CD-ROM of huawei  is displayed on the desktop.
The CD-ROM can be manually mounted but nothing can be done because thunar does not detect the system of  the hardware of huawei. How to detect huawei in thunar and mount manually?

Offline

#9 2017-10-17 10:07:27

Racoton
Member
Registered: 2017-06-01
Posts: 25

Re: Huawei smartphone are not being detect by Thunar xfce, help!

Have you got thunar-volman installed?

Offline

#10 2017-10-17 12:06:38

brday
Member
Registered: 2017-07-30
Posts: 17

Re: Huawei smartphone are not being detect by Thunar xfce, help!

Racoton wrote:

Have you got thunar-volman installed?

Yes, if it is installed.

Offline

#11 2017-10-17 12:25:38

Racoton
Member
Registered: 2017-06-01
Posts: 25

Re: Huawei smartphone are not being detect by Thunar xfce, help!

Perhaps, this could help you: https://www.techtimejourney.net/solving … unt-issue/, changing fluxbox for xfce4-session

Last edited by Racoton (2017-10-17 12:30:17)

Offline

#12 2017-10-20 02:02:49

brday
Member
Registered: 2017-07-30
Posts: 17

Re: Huawei smartphone are not being detect by Thunar xfce, help!

Been testing the smartphone with the old version of the Mint17.3 system on Xfce that doesn't have systemd,  the   test on the Live ISO  me detect the thunar the Huawei and the CD-ROM of Huaweii, I don't like that system, , the kernel is 3.19.0-32, but on devuan does not detect  thunar for huawei.

Offline

Board footer