The officially official Devuan Forum!

You are not logged in.

#1 2019-03-25 21:29:26

Pix3l
Member
Registered: 2019-03-25
Posts: 1  

Issue with allegro games and graphics tool

Hello everyone,
Since I switch from devuan 1 to 2, I experienced two kind of issues with some graphical tools and games.

The first issue affect some allegro based games in the repository, like Alex the allegator 4 and Ballz (So far, only these two were tested), trying to play result in system slowdown, 100% cpu peaks and very slow responses from the system.

The second one, results in some incorrect rendering on graphical tools, like Kolourpaint (Reference here).

Since all of these problems where not experienced in devuan 1.0, and I switched with a fresh install to 2.0 version, does someone has any kind of idea of what can cause those problems? Or has experienced the same kind of issue?
Some new version of Xserver packages or intel drivers?

My graphics card as shown from lshw and glxinfo output on rendering:

*-display
     description: VGA compatible controller
     product: Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor Integrated Graphics Controller
     vendor: Intel Corporation
     physical id: 2
     bus info: pci@0000:00:02.0
     version: 06
     width: 64 bits
     clock: 33MHz
     capabilities: msi pm vga_controller bus_master cap_list rom
     configuration: driver=i915 latency=0
     resources: irq:30 memory:f7800000-f7bfffff memory:e0000000-efffffff ioport:f000(size=64) memory:c0000-dffff
glxinfo | grep rendering
direct rendering: Yes

I experienced the issue in both Xfce and Trinity Desktop.

Edit 7/4/2019

Just for testing, I downgraded xserver-xorg-video-intel video driver from 2.99 to 2.21, and problem persist.
So I think the problem is somewhere else...

Last edited by Pix3l (2019-04-07 20:47:09)

Offline

Board footer